Blasiusstraat 8hs, 1091 CR te Amsterdam

Uniek, royaal en superlicht kun je deze parterre loft van ca. 163m2 (bijna 180m2 bruto) noemen. Het is gelegen in het mooiste stukje van Amsterdam Oost en op steenworp afstand van de Amstel!

Dit zonnige en onlangs gerenoveerde appartement heeft een industriële uitstraling en door het creatief gebruik van de ruimte, is het perfect om wonen en werken te combineren. Letterlijk tientallen ramen helpen dit huis met licht te overspoelen.

Dit verborgen juweeltje beschikt over een hoogwaardige afwerking met gemengde materialen (hout, steen, graniet, glas en staal), heeft vloerverwarming, hoge plafonds, een zonnig terras, veel opslagruimte, geen erfpacht en is gelegen in een geweldige buurt dicht bij trendy cafés en restaurants. Een appartement dat je echt gezien moet hebben!

Omgeving:

Het, op eigen grond gelegen, appartement is gesitueerd om de hoek van de Amstel in de zeer populaire Weesperzijdebuurt, waarbij je op een spreekwoordelijk kruispunt bent tussen de stadsdelen Zuid, Centrum en Oost.

In de directe nabijheid bevinden zich diverse horecagelegenheden, zoals Café restaurant De IJsbreeker, Loetje Oost, The Breakfast Club, lokaal Saffraan en niet te vergeten het Amstelhotel. Op de Wibautstraat en de Eerste Oosterparkstraat kun je niet alleen terecht voor de dagelijkse boodschappen, maar je treft daar ook een diversiteit aan winkels. Via de Nieuwe Amstelbrug, over de Amstel, ben je binnen enkele minuten op de dagelijkse Albert Cuypmarkt.

Voor sport en ontspanning kun je terecht in de nabijgelegen Vondelgym, het Oosterpark, Sarphatipark, Park Frankendael, de Hortus Botanicus en Artis.

Indeling:

Middels de oude garagedeur heb je toegang tot de woning, die je direct in de voorruimte van de loft brengt. Deze ruimte, die dienst zou kunnen doen als kantoorruimte, beschikt over een toilet en een ruime trapkast, alwaar zich de meterkast bevindt.

Via de statige, hoge, glazen stalendeuren kom je binnen in de loft. Allereerst kom je in de ruime keuken, die voorzien is van alle inbouwapparatuur en een spoeleiland heeft met veel bergruimte en een kleine bar.

Het woongedeelte scheidt zich af door iets hoger te liggen ten opzichte van de overige ruimte. Vanaf hier is de woning voorzien van een eikenhouten lamelparketvloer.

Ook heb je op dit niveau toegang tot de patio met bankirai vloerdelen en waar je het grootste gedeelte van de dag zon hebt.

Wanneer je verder de loft inloopt, kom je in de ruimte alwaar je een 2e slaapkamer zou kunnen creëren. Hier tegenover gelegen is de badkamer, die voorzien is van een inloopdouche, ligbad, toilet en een wasgelegenheid met twee (koperen) wastafels.

Het achterste gedeelte van de loft is afgescheiden met een kastenwand die aan beide zijden voor veel bergruimte zorgt. Middels een glazendeur kom je in de ruime slaapkamer achterin.

De 3 inpandige vaste kasten aan de zijkant bieden bergruimte, maar ook ruimte voor de wasmachine en in één van de kasten is de C.V.-ketel gesitueerd.

Bijzonderheden:

 • Woonoppervlakte ca. 162,9m2 (NEN-2580 rapport aanwezig)
 • Patio: ca. 6,9m2
 • Gelegen op eigen grond
 • Bouwjaar 1887 – gerenoveerd in 2013
 • Het appartement is goed onderhouden en heeft een plafondhoogte van ca. 3,10m
 • Onlangs zijn alle ramen in de loft vervangen voor dubbele (gezandstraalde) beglazing
 • Voor het grootste gedeelte is de loft voorzien van vloerverwarming
 • Door de gehele ruimte tref je kabel- en internetaansluitingen en het aanwezige alarmsysteem zou weer optioneel gemaakt kunnen worden
 • Verwarming en warmwater d.m.v. C.V.-ketel, Remeha Aventa 28c (bouwjaar 2013)
 • Mogelijkheid tot het creëren van een 2e slaapkamer. Zie alternatieve plattegrond
 • Fantastisch locatie in de Weesperzijdebuurt!

Bereikbaarheid Met het openbaar vervoer is het object uitstekend bereikbaar met o.a. tramlijnen 1 en 3 en buslijn 245. De metrolijnen 51, 53 en 54 zijn via de Wibautstraat te bereiken. Ook zijn het Muiderpoortstation en het Amstelstation niet ver gelegen van het appartement.

Parkeren

Er is betaald parkeren aan de openbare wegen en via het vergunningenstelsel (Oost 1 Swammerdam – gebied 1). Voor meer informatie zie www.amsterdam.nl.

VvE

De VvE Blasiusstraat 8 bestaat uit 2 appartementsrechten en wordt in eigen beheer gevoerd.

De maandelijkse servicekosten bedragen € 156,66.

Aanvaarding

In overleg, doch kan spoedig.

Vraagprijs € 1.095.000,- k.k.

De tussen verkoper en koper gesloten koopovereenkomst komt pas tot stand indien beide partijen schriftelijk de koopakte hebben ondertekend.

De gegevens en maatvoeringen op de plattegronden en in de brochure zijn indicatief. Hoewel de informatie zorgvuldig is samengesteld is het toch niet uitgesloten dat bepaalde informatie na verloop van tijd verouderd of niet meer correct is. Aan de op de plattegronden en in de brochure vermelde informatie kunnen dan ook op geen enkele manier rechten worden ontleend. VAVL B.V. aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor onjuiste of onvolledige informatie noch voor schade ten gevolge van het bezoek aan onze website of andere websites die door middel van links toegankelijk zijn vanuit de website van VAVL B.V. Tevens sluit VAVL B.V. aansprakelijkheid uit voor externe partijen.

Het woonoppervlak is opgemeten conform meetinstructies gebruikmakende van de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Alle opgegeven maten en oppervlaktes zijn derhalve indicatief. Aspirant-kopers worden bij deze uitdrukkelijk uitgenodigd om; het oppervlak na te meten en/of zelf te kijken/onderzoeken naar de mogelijkheden om eigen gewenste invulling te geven aan het verkochte. Verkopende partij geeft hierover geen garanties.