Lauriergracht 41-E, 1016 RG Amsterdam

Op een van de charmantste grachten van de Jordaan, en ook nog eens op eigen grond, ligt dit waanzinnige appartement van ongeveer 110m2!

Het appartement maakt deel uit van de monumentale Kapel Klooster “De Voorzienigheid”, gelegen aan de Elandstraat en de Lauriergracht. Het heeft de beschikking over een woonkamer met open keuken, een ruime badkamer met apart toilet, een slaapkamer, een vide, berging in de onderbouw en een gemeenschappelijke fietsenstalling.

Stukje geschiedenis

Kapel en R.K. Gesticht “de Voorzienigheid” (1881-1882). Deze kapel was onderdeel van een groot liefdadigheidscomplex dat zijn wortels had in de negentiende-eeuwse filantropie. Het complex omvatte een weeshuis, scholen, een internaat, een klooster, een hostiebakkerij en een kapel.

Het R.K. gesticht De Voorzienigheid werd in 1901 als weeshuis gebouwd aan een rechthoekig binnenterrein aan de Elandsstraat. Het binnenterrein diende als speelplaats en grensde aan de zuidzijde aan de straat en aan de oostzijde aan de Sint Mariaschool. De noordzijde en een gedeelte van de westzijde van het binnenterrein werden door het L-vormige weeshuis in beslag genomen. Het ontwerp werd geleverd door de architecten Jac. Duncker (1867-1935) en A.C. Boerma (1852-1908), van wie de eerste vermoedelijk het meest zijn stempel op het ontwerp heeft gedrukt.

Tot 1991 fungeerde het gebouw als moederhuis, maar na een grootschalige renovatie werden er 36 appartementen met aparte bergingen en 5 bedrijfsruimtes gecreëerd. Hiermee werd “De Voorzienigheid” VvE Elandstraat 34 / Lauriergracht 41 opgericht.

Dit moderne appartement, dat tussen 1994 en 1996 is gecreëerd, behoudt enkele monumentale kenmerken, zoals de originele houten luiken bij de grote ramen aan de voorkant.

De ligging van het huis is perfect en uniek, met een prachtig uitzicht op de Lauriergracht vanuit de woonkamer. De beroemde 9 Straatjes liggen om de hoek, waar je niet alleen diverse winkels vindt, maar ook leuke restaurants en cafés. Het Anne Frank Huis en de prachtige Westerkerk liggen op slechts enkele minuten afstand, net als het Westerpark, het Vondelpark en het Museumplein. In de directe omgeving zijn er scholen, kinderdagverblijven en sportfaciliteiten te vinden. Tram-, bus-, metro- en treinaansluitingen (Centraal Station) zijn allemaal vlakbij.

Als je altijd al hebt gedroomd van een karakteristiek appartement aan een van de mooiste grachten van de Jordaan, dan is dit je kans!

Indeling:

Via de ruime en authentieke entree bereik je de natuurstenen trappen, waar je op de eerste verdieping de toegangsdeur van het appartement vindt.

Bij binnenkomst word je begroet door een prachtige, ruime hal, waar meteen de indrukwekkende hoogte van het appartement opvalt. Vanuit de hal kom je bij het toilet met fontein, dat tevens leidt naar de badkamer met een ruime inloopdouche, dubbele wastafel, granito vloer en een kast voor de C.V.-ketel. Aan de andere kant van de hal bevindt zich de slaapkamer, met uitzicht op de oude kapel. De woonkamer met zijn drie grote ramen biedt een fantastisch uitzicht op de gracht. De met de hand vervaardigde open keuken is voorzien van een 5-pits gasfornuis, oven, koelkast en veel opbergruimte. Via een vaste trap kom je op de vide, de stahoogte van deze ruimte is hier ongeveer 1,90 meter maar derhalve perfect geschikt als werk- of kinderkamer. Ook is er op deze verdieping een inpandige berging.

Via een aparte ingang heb je toegang tot de gemeenschappelijke fietsenstalling in het souterrain. Tevens bevindt zich in het souterrain een eigen berging, die voorzien is van elektra. Vanuit het algemene trappenhuis is er toegang tot de gemeenschappelijke binnentuin.

Bijzonderheden:

 • Gelegen op eigen grond, dus vrij van erfpacht
 • Woonoppervlakte ca. 110m2 & oppervlakte vide ca. 43,2m2
 • Berging 5,7m2
 • Gemeenschappelijke binnentuin
 • Gemeenschappelijke fietsenstalling
 • Rijksmonument
 • Bouwjaar ca. 1881-1882 / 1993-1996 gerenoveerd
 • In het gehele appartement is vloerverwarming aanwezig. C.V.-ketel, type Intergas HRE, bouwjaar 2017, jaarlijks onderhouden
 • Betaald parkeren op openbaar terrein of de parkeergarage in de nabije omgeving zoals het Q-park aan de Marnixstraat
 • De actieve VvE Elandstraat 34 / Lauriergracht 41 wordt professioneel beheerd door Velzel VvE Diensten. De maandelijkse servicekosten bedragen € 400,19 per maand
 • Ouderdoms- en asbestclausule van toepassing.

Nieuwsgierig geworden? Wij maken graag een afspraak met u!

Vraagprijs € 1.100.000,– k.k.

Aanvaarding in overleg, doch kan spoedig.

De gegevens en maatvoeringen op de plattegronden en in de brochure zijn indicatief. Hoewel de informatie zorgvuldig is samengesteld is het toch niet uitgesloten dat bepaalde informatie na verloop van tijd verouderd of niet meer correct is. Aan de op de plattegronden en in de brochure vermelde informatie kunnen dan ook op geen enkele manier rechten worden ontleend. VAVL B.V. aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor onjuiste of onvolledige informatie noch voor schade ten gevolge van het bezoek aan onze website of andere websites die door middel van links toegankelijk zijn vanuit de website van VAVL B.V. Tevens sluit VAVL B.V. aansprakelijkheid uit voor externe partijen.

Het woonoppervlak is opgemeten conform meetinstructies gebruikmakende van de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Alle opgegeven maten en oppervlaktes zijn derhalve indicatief. Aspirant-kopers worden bij deze uitdrukkelijk uitgenodigd om; het oppervlak na te meten en/of zelf te kijken/onderzoeken naar de mogelijkheden om eigen gewenste invulling te geven aan het verkochte. Verkopende partij geeft hierover geen garanties.